BIK-opleiding

 

Welkom op de informatie website van de BIK. 


De BIK is een eenjarige post-hbo-opleiding in deeltijd voor kunstenaars die kunstprojecten willen uitvoeren in het basisonderwijs. 

Er is één landelijke BIK-opleiding, die gegeven wordt in Amsterdam.


Voor wie?

Het programma Beroepskunstenaars in de klas is, na een intakeprocedure, toegankelijk voor kunstenaars in alle kunstdisciplines. Ben je professioneel opgeleid kunstenaar en wil je jouw talenten inzetten voor kinderen in het basisonderwijs? Wil je jouw werkveld vergroten en bijdragen aan de kunsteducatie van basisschoolkinderen? Voor jou is het BIK-programma bedoeld.


BIK - verstand van kunst én kinderen

De vraag naar kwalitatief hoogwaardige kunst- en cultuureducatieprojecten door kunstenaars is groot. Landelijk werken ruim 600 kunstenaars regelmatig op een basisschool. De BIK is bij de keuze voor een kunstenaar in de klas hèt keurmerk voor kwaliteit. In de nieuwe landelijke subsidieregeling voor basisscholen ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ is plaats voor duurzame samenwerking met professionele kunstenaars.


De BIK-opleiding wordt georganiseerd door het lectoraat Kunst- en cultuureducatie van de AHK in samenwerking met HKU. De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en leidt op tot het landelijk erkend certificaat ‘Beroepskunstenaar in de klas’. 


Start nieuwe opleidingsgroep

In september 2017 is er weer plaats voor een nieuwe groep van twintig kunstenaars van alle leeftijden en van alle kunstdisciplines. 

De BIK is vooral een praktische opleiding. Een afgestudeerde BIK'er zegt hierover: "Niet eindeloos lezen en 'stampen' maar vooral: doen! De lessen zijn erg inspirerend."

De BIK is een post-HBO opleiding van:

start     lessen     begeleiding     oud-BIK’ers     werk     inschrijven